Samsung koel-vriescombinaties: welcome to the easy life

2020-11-30

Wist je dat de beste temperatuur voor je koelkast 4 graden is? En dat je vis en vlees het beste onderin en kaas, eieren en restjes beter in het midden kunt leggen? In dit artikel geven we de beste tips over het koelen en invriezen van voedsel. Plus: de nieuwe Samsung koel-vriescombinaties zijn ontworpen voor optimale conservering van eten en drinken (én het ultieme gebruiksgemak). Koop je er één via bol.com? Dan krijg je tot 75 euro tegoed bij Albert Heijn!

Voedsel bewaren: de beste tips

Het juist koelen of invriezen van eten is een essentieel onderdeel van de voedselveiligheid. Je kunt ermee voorkomen dat je een voedselinfectie of voedselvergiftiging oploopt, maar toch kennen veel van ons niet alle basics. Tijd voor verandering! Daarom zetten we de belangrijkste tips voor het bewaren van voedsel op een rijtje.

Zorg voor de juiste temperatuur

De beste temperatuur voor je koelkast is 4 graden en voor je vriezer -18 graden. Bacteriën en schimmels kunnen dan nauwelijks groeien en je eten bederft het minst snel. Warm eten? Laat dat eerst afkoelen, anders warmt de koelkast te veel op. Maar: wacht ook weer nooit langer dan 2 uur voordat je het in de koelkast zet.

Wat bewaar je waar in de koelkast?

Stel je je koelkast in op 4 graden, dan betekent dit helaas niet dat de temperatuur overal zo laag is. Vanwege de temperatuurverschillen gelden de volgende bewaaradviezen:

  • De deur is de warmste plek met de meeste temperatuurschommelingen. Bewaar hier producten waar niet zoveel mee kan gebeuren zoals drinken, jam, sauzen en boter.
  • Koelkasten met ****, zoals de nieuwe koel-vriescombinaties van Samsung, zijn het koudst achterin en onderin. Zeer bederfelijk voedsel zoals rauw vlees en rauwe vis bewaar je dus het beste onderin. Bijkomend voordeel: gaat het lekken, dan is er het minste kans op kruisbestuiving.
  • De ondersta la is door z’n temperatuur en luchtvochtigheid bedoeld voor groente en fruit.
  • Bovenin is de beste plek voor producten die niet meer gekookt hoeven te worden, zoals broodsalades, groente en fruit in potjes, frisdrank en wijn.
  • Het midden is vooral geschikt voor bijvoorbeeld kaas, eieren en restjes, die wel koeler moeten liggen. Maar niet té koud mogen zijn omdat ze daar niet beter van worden.

Wil je per product weten wat de beste bewaarplek is? Bekijk dan de Bewaarwijzer hieronder, die Samsung in samenwerking met het Voedingscentrum heeft opgesteld. Zoom in om de afbeelding beter te bekijken. Tip: download de PDF hier, print hem uit en hang ‘m op je koelkast!

Hoe lang kun je je eten bewaren?

Eten is vaak veel korter te bewaren dan we denken. Wist je bijvoorbeeld dat je vis beter niet langer dan 1 à 2 dagen in de koelkast kunt bewaren? Een paar voorbeelden van maximale bewaartijden:

  • Groente: 2 dagen in de koelkast, 1 jaar in de vriezer.
  • Kaas: 2 weken in de koelkast (plakken kaas maar 4 dagen!), 2 tot 4 maanden in de vriezer.
  • Vis: 1 tot 2 dagen in de koelkast, 3 maanden in de vriezer.

Op de verpakking staat altijd een houdbaarheidsdatum. THT staat voor ‘ten minste houdbaar tot’. TGT voor ‘te gebruiken tot’, dit wordt alleen gebruikt voor producten die heel snel bederven. Producten met THT kun je na de datum nog veilig eten, alleen kan de kwaliteit achteruit gaan. Let op: houdbaarheidsdatums gelden altijd alleen als de verpakking nog gesloten is!

SpaceMax geeft je de ruimte

Nu we met z’n allen massaal thuis zijn, wil je ultiem koel-vriescomfort voor het hele gezin. Gelukkig zijn de stijlvol, minimalistisch en strak vormgegeven koel-vriescombinaties van Samsung voorzien van een aantal fijne functionaliteiten. Zoals SpaceMax. Die technologie zorgt voor hyperefficiënte isolatie, waardoor de wanden veel dunner zijn. Daardoor heb je maximale ruimte binnen en minimale ruimte buiten. En dus genoeg plek om al het voedsel dat in de koelkast moet veilig op 4 graden te koelen!

Power Cool en Freeze: voedsel razendsnel op temperatuur

Heb je net boodschappen gehaald, waardoor de producten niet meer de juiste koel- of vriestemperatuur hebben? Geen probleem met een nieuwe koel-vriescombinatie van Samsung. Met één druk op de knop blaas je met Power Cool intens koude lucht door de koelkast en met Power Freeze ijskoude lucht door de vriezer. Je eten en drinkt komt zo razendsnel op de juiste temperatuur, zonder dat de andere producten opwarmen.

No Frost voor een constante temperatuur

Met de No Frost-functie van deze Samsung koel-vriescombinaties hoef je nooit meer tijd te verspillen aan het ontdooien van je vriesvak. Dankzij een slim systeem weet de koelkast namelijk precies wanneer de ontdooicyclus gestart moet worden, waardoor ‘ie vocht tijdig afvoert en dus ijsvorming voorkomt. Ook zorgt No Frost voor een constante temperatuur in de hele koelkast en het twee keer sneller bereiken van de beoogde temperatuur. Zo blijft je voedsel optimaal geconserveerd.

Multifunctioneel flessenplateau

De innovatieve flessenplateaus van deze Samsung koel-vriescombinaties zijn multifunctioneel. Dankzij de platte vorm maak je efficiënt gebruik van de koelkastruimte. Je kunt er natuurlijk flessen op kwijt, maar ook een pizzadoos of eieren. Naast voedselverspilling ga je met deze koel-vriescombinaties dus ook ruimteverspilling tegen!

Deze modellen hebben het flessenplateau:

Dit is té goed: tot 75 euro tegoed bij AH!

Koop je nu zo’n nieuwe koel-vriescombinatie van Samsung bij bol.com? Dan krijg je een Albert Heijn-tegoedbon van 50 of 75 euro! Op deze pagina vind je alle modellen waar de actie voor geldt.

Check de Samsung koelvriescombi's op bol.com!