Word een sterrenchef dankzij je keukenapparatuur

2020-12-12

Vegetarische bladerdeeghapjes? Gepofte aardappel met gegrilde kaas, gebraden kalkoen, haricot verts en stoofperen? Loopt het water jou nu in de mondhoeken, maar klinkt dit kerstmenu op kookvlak als een brug te ver voor jou? Niet getreurd. Want met de juiste keukenapparatuur kook jij de Michelinsterren van de hemel!

Voortreffelijk voorafje

We trappen af met een verrukkelijk voorgerecht: vegetarische bladerdeeghapjes. Een combimagnetron is ideaal voor de bereiding. Zo’n oven en magnetron in één geeft flexibiliteit wanneer je ‘m bovenop je oven gebruikt en bespaart ruimte als je ‘m in plaats van een oven neemt.

De bladerdeeghapjes bereid je heel makkelijk met de ovenfunctie van de Sharp R-961INW. Deze combi-oven heeft een inhoud van 40 liter, 6 vermogensniveaus en een grillfunctie. Heb je niet zo’n ruime keuken? Ga dan voor de Severin MW 9559 met een inhoud van 25 liter en 5 verschillende kooktypes.

Gebraden kalkoen: de culinaire kerstkampioen

De Amerikanen eten het met Thanksgiving, bij ons is het een kerstklassieker: gebraden kalkoen uit de oven. ‘Puur’ is ‘ie al verrukkelijk. Maar je kunt ‘m natuurlijk ook vullen, bijvoorbeeld met noten en fruit.

Tip: ga voor een ruime oven zodat je de kalkoen goed in het midden van de oven kunt bereiden. Zoals de ETNA OM165ZT met een inhoud van 65 liter. Dankzij de turboheteluchtfunctie verspreidt warmte gelijkmatig door de oven. Met de grillfunctie wordt de huid van de kalkoen lekker knapperig, terwijl de binnenkant mals en zacht blijft.

Wil je de oven niet inbouwen en is vrijstaand handiger voor jou? Kies dan bijvoorbeeld voor de Severin TO 2069. Deze oven is gemakkelijk in te stellen met de draaiknoppen en met het draaispit kun je de kalkoen gelijkmatig garen.

Gepofte aardappel is zo gepiep(er)t

Gepofte aardappel is even feestelijk als verrukkelijk. En je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt. De simpele variant is met zout en knoflooksaus, maar je kunt ook uitpakken met heerlijke yoghurtvulling of gegrilde kaas.

Gepofte aardappel moeilijk? Welnee! Je maakt het gewoon in de magnetron. De Sharp R360S heeft automatische programma’s en is voorzien van flattray cooking. Omdat je geen ronddraaiend plateau meer hebt, houd je meer effectieve ruimte over. Handig als je meerdere aardappelen tegelijk wilt poffen! Houd je van retro? Dan wordt de ETNA SMV620BEI magnetron de blikvanger in je keuken.

Stoofperen en haricot verts maken het af

Haricot verts passen dankzij hun delicate, zachte bonensmaak perfect bij de gepofte aardappel en gebraden kalkoen. Combineer het met stoofpeertjes, die je geheel in kerstsferen aromatiseert met rode wijn, kaneel, kruidnagels, appelstroop en steranijs.

Handig daarvoor is een kookplaat waarbij je makkelijk kunt schakelen tussen de verschillende kookzones. Met de ETNA KIF577ZT bedien je de inductiekookplaten afzonderlijk van elkaar, waarbij elke zone zijn eigen timer heeft. De praktische boostfunctie zorgt voor extra snelheid tijdens het koken.

Heb je geen plek voor een inbouwkookplaat? Kies dan voor een vrijstaande kookplaat. Je hebt zowel kookplaten met 4 zones als met 1 of 2 kookzones. Maak je veel gerechten tegelijk en kun je wel een extra kookzone gebruiken? De handige en handzame Severin KP 1071 éénpits inductiekookplaat kun je los op het aanrecht plaatsen. Kun je mooi met kerst die pan met haricot verts op zetten die niet meer op je fornuis past!

Goede afzuigkap: geen stank voor dank

Heb jij je eetgezelschap gefêteerd met dit exquise maaltje? Dan wil je natuurlijk niet dat jullie nog de hele avond in de kooklucht zitten. De afzuigkap ETNA AD780ZT verwijdert niet alleen snel luchtjes, maar tekent door zijn strakke design ook voor een klasse uitstraling in je keuken. Ben je klaar met koken? Zet de afzuigkap dan op de naloopstand. De afzuigkap zal de laatste kookgeuren wegnemen uit de ruimte en vervolgens vanzelf uitschakelen. Zalige kerst!

Met welke apparatuur word jij een culicoryfee?