Inductiekookplaat van ETNA: niet alleen een plaatje om te zien!

2020-06-21

De populariteit van inductiekookplaten rijst momenteel de pan uit! En dat is niet voor niets, want ze zijn veiliger, efficiënter én sneller dan gaskookplaten. Maar als je al jaren tevreden bent met je elektrische kookplaat of gastoestel, waarom dan overstappen? Samen met het Nederlandse kookmerk ETNA zetten wij alle voordelen van inductiekoken op een rij. En check ook gelijk even de vergelijkingsvideo hieronder!

De hete hit in de keuken

Wist je dat je een pan water bijna twee keer sneller aan de kook brengt op inductie dan op gas? Een paar eitjes, rijst of piepers: via inductie is het zo gepiept. Daarnaast zijn inductiekookplaten ook nog eens veiliger. Door middel van magnetisme verwarmt een inductiekookplaat alleen het gedeelte waar je pan op staat. Niet alleen veilig voor jezelf, maar ook voor nieuwsgierige kinderhandjes.

Steentje bijdragen aan een groene toekomst? Goed nieuws: koken op inductie is de energiezuinigste manier van koken! Van alle soorten kookplaten, zet inductie het grootste deel van de gebruikte energie om in warmte. En omdat de plaat alleen het gedeelte van je pan verwarmt, gaat er vrijwel geen energie verloren.

Tools for the trade

Klinkt goed, maar kan ik die oude hapjespan van oma ook gebruiken?Jazeker! Althans, als 'ie van ijzer is. Als je geen inductiesymbool op de pan ziet, kun je dit alsnog makkelijk controleren door een magneetje aan de onderkant van je pan te houden. Blijft de magneet plakken? Dan kan je de pan gewoon blijven gebruiken op inductie. Zo niet, dan is je pan waarschijnlijk van aluminium, roestvrij staal of ander materiaal gemaakt. Dit maakt 'm minder goed geschikt voor inductiekookplaten.

Wat betreft schoonmaken, bij inductie heb je nooit meer last meer van gepriegel met een sponsje zoals bij een gasfornuis. Een (microvezel)doekje met warm water of een druppeltje afwasmiddel is meer dan genoeg. Let wel op: een inductiekookplaat houdt niet van schuursponsjes en schurende schoonmaakmiddelen, dus deze graag vermijden!

Inductiekoken met ETNA

Koken op inductie heeft van zichzelf al een lijst aan voordelen, maar de inductiekookplaten van ETNA hebben nog een aantal extra's. Zo zijn ze dankzij de ETNA Performance-inductietechniek muisstil en stabiel. En qua energieverbruik ook nog eens efficiënt dankzij hun intelligente powermanagement.

Bovendien hebben de ETNA-inductieplaten onder meer pauze- en warmhoudfuncties, voor als de deurbel gaat of je gasten staan te springen om een kopje koffie. Daarnaast kun je op alle 'pitjes' een aparte timer instellen. Superhandig als je rijst, vlees en groenten tegelijkertijd op hebt staan.

Maar het oog wil ook wat, toch? Dat komt mooi uit, want iedere inductiekookplaat van ETNA is door zijn moderne en tijdloze design echt een plaatje om te zien. Wil je écht iets bijzonders in je keuken? Reken maar van yes dat deze inductiekookplaat met een matte look blikken gaat vangen!

Geen fan van drukgevoelige knoppen? Deze vrijstaande inductiekookplaat is voorzien van een eenvoudige draaiknop bediening!

Overstappen zonder gedoe

Inductiekookplaten van ETNA komen in alle soorten in maten. Zo heb je vrijstaande modellen voor bovenop je koelkast of keukenblad, maar natuurlijk ook inbouwkookplaten. Daarnaast zijn kun je met de plug & play-kookplaten direct aan de slag met een normaal stopcontact. Extra kookkracht en nog meer pannen op het spreekwoordelijke vuur? ETNA heeft ook inductiekookplaten met een vijfpolige (perilex-)stekker. Controleer wel eerst of je deze aansluiting in je keuken hebt.

Ben je benieuwd waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van je inductiekookplaat? In deze instructievideo laat ETNA je zien hoe je inductiekookplaat in 6 stappen installeert. Toch raden we altijd aan om deze door een erkende installateur te laten installeren.

Alle inductiekookplaten van ETNA

Vrijstaand of inbouw? Glans of mat?