De beste steelstofzuigers van 2020? Deze 4 stelen de show!

2020-08-19

Als je denkt aan de meest populaire huishoudgadget van nu, grote kans dat je bij een steelstofzuiger uitkomt. En geen wonder, want tegenwoordig komen ze in alle soorten, maten of zelfs vormen. Maar welke past nou écht bij jou? Een goed moment om onze 4 favoriete steelstofzuigers van dit moment op een rij te zetten!

Philips' purrrrfecte stofzuiger

De Philips SpeedPro Max is ideaal voor de wekelijkse schoonmaak. Want met zijn 360 graden mondstuk met led-verlichting is geen vuiltje meer veilig wanneer hij in de buurt komt. Daarnaast heeft 'ie een mini-turboborstel voor het opzuigen van dwarrelende honden- of kattenharen.

De gebruikstijd van de SpeedPro Max hangt af van op welke stand je 'm zet: Turbo (28 min.), Standaard (35 min.) of ECO (maar liefst 70 min.). Ideaal voor een grotere woning, want met een volle lading zuig je meer dan 125 m2 grondig schoon.

Technisch wonder van AEG

Met de AEG QX9-1-40GG haal je een knap staaltje stofzuigtechniek in huis. Dankzij zijn slanke en kantelbare ontwerp manoeuvreer je in een vloeiende beweging langs al je meubels. De motor van de stofzuiger is ook nog eens superstil. Klaar met de vloer? Met de uitneembare handstofzuiger neem je ook alle plinten, traptreden of plankjes mee.

De QX9 heeft meerdere standen waaronder Turbo en ECO. Zet 'm op Turbo voor 14 min. gebruikstijd en op ECO voor 55 min. gebruikstijd. Als je klaar bent met stofzuigen, verwijder je met een druk op de knop alle haren en vezels uit de zuigmond. Ook heeft 'ie een handige parkeerstand!

Rowenta's buigzame body

Wil je indruk maken met je huishoudkunsten, dan is het hebben van een Rowenta pas een echte flex. Met de flexibele steel van de Rowenta Air Force Flex heb je namelijk 5 keer meer bereik dan met een normale steelstofzuiger. Zeg maar gedag tegen hernia opwekkende houdingen bij moeilijk bereikbare plekjes!

De Air Force Flex heeft een actietijd van 35 min. in de normale stand en 6 min. in de turbo stand. Iets minder dan de andere modellen, maar met zijn flexibiliteit en 100 airwatts aan zuigkracht ben je wel véél sneller klaar. Daarnaast heeft 'ie een geïntegreerde kruimelzuiger én borstel voor dierenharen.

Onbeperkt stofzuigplezier met Bosch

Dan hebben we nog de Bosch Unlimited BBS812AM. Het meest indrukwekkende: hij heeft een verwisselbare accu. En je krijgt er zelfs twee mee. Eén volle accu geeft je een gebruikstijd van 60 min. zonder turboborstel, 40 min. met turboborstel en 10 min. in de Turbo-stand. Met behulp van de snellader kun je ongelimiteerd stofzuigen, want de tweede accu is sneller opgeladen dan de eerste accu leeg is.

Met zijn verschillende mondstukken en uitneembare kruimelzuiger is deze steelstofzuiger van alle markten thuis. En dankzij zijn hygiënische filter blaast hij ook weer brandschone lucht uit. Niet verkeerd!

De 4 steelstofzuigers nog eens op een rij